Türkiye’de özellikle yılbaşı sofralarında yer alan hindinin kişi başı yıllık tüketiminin 540 gram olduğunu belirten Pınar Et Genel Müdürü Hüseyin Demir, “Avrupa Birliği ülkeleri tüketimi dikkate alındığında çok düşük seviyelerde kaldığını görüyoruz. Hindi tüketiminin ülkemizde kişi başı 5-6 kg seviyelerine çıkma potansiyeli var” dedi. Demir, hindinin kırmızı ete alternatif olduğunu belirterek, “Hindi etinin tüketilmesi hem bağışıklık sistemini güçlendirir hem de kalp sağlığını korumaya yardımcı olur” diye konuştu.
Related Posts
Fed raporu: ABD’nin mali borcu finansal istikrar riski olarak görülüyor
- Seher Alp
- 26 Kasım 2024
- 2 min
- 0
ABD Merkez Bankası (Fed), ülkenin mali borcunun sürdürülebilirliğinin finansal istikrara yönelik en önemli risk olarak…
1 milyar dolarlık iş hacmi hedefleyen MÜSİAD EXPO 26 Kasım’da başlayacak
- Seher Alp
- 26 Kasım 2024
- 2 min
- 0
1 milyar dolarlık iş hacmi hedefleyen MÜSİAD EXPO, 26-29 Kasım'da Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde…
Yoksulluk artıyor, yardım alan azalıyor!
- Seher Alp
- 26 Kasım 2024
- 2 min
- 0
Emekli Mülkiye Başmüfettişi Mahmut Esen, sosyal yardımlarda geçen yıl ile bu yılı karşılaştırdı. Ortaya büyük…